Bolyki Szőlőbirtok

Eger, Magyarország
Borászat értékelés
Gyorsaság
Megbízhatóság
Bor típusok
Bor fajták
Árak

Borok (12)

Leírások, borászok, díjak

Nagyon nagyon, nagy szikla benne a pince, jó kis diófával a bejáratnál. Mi úgy nevezzük, hogy pókerezős diófa. Tehát kiülünk a fa alá, a hűs nyári szél zizegteti a lapokat, pici örvényt kavar közöttük, szárítva száll tovább a szánkra, és szárít és szárít. Mi nem ijedünk meg, iszunk rá, ő meg szárít, mi pedig iszunk rá, ő pedig szárít. Fittyet hányunk a szélnek, azután később nem csak fittyet hányunk. Minden pince csak egy pince, nem jó, nem rossz. Kő meg kő, meg tufa meg tégla meg ilyenek. A jó pince meg attól jó, hogy jó benne a bor, pontosabban annyira jó, amennyire a bornak jó benne. Olyan, mint a szex, annyira jó, amennyire jó benne. Ami ezen túl van, a kovácsoltvas izé, és fából faragott izé csupán a méznek cukrozása. A Bolyki pincében márpedig ilyenek nincsenek, de minden benne van, ami egy jó bornak kell, hogy szuper komfortosan érezze magát.

Borászok


Bolyki János
a Jani:
Minden 1974-ben kezdődött az irtáson. Két verzió tűnik kézenfekvőnek: az egyik, hogy ufók hozták a földre, vagy a színtelenebb megoldás, hogy két ember szerelméből fogant a gyerek. Jó reggelt, édesapám, mi újság a szőlőben? ezek voltak Jani első szavai. Ekkor már tisztán látszott, hogy borász, pontosabban szőlész-borász lesz belőle. Kisvártatva megcsinálta az első borát, ekkor még csak 4 éves. Most meg itt van, elmúlt 40 éves, és még mindig nem talált jobb időtöltést, mint a borkészítés - szüleinek vagy az ufóknak hála.

Magasság: 189 cm
Testsúly: 98 kg
Született: 1974.11.11
Kedvenc étele: diós palacsinta

KOMOLYRA FORDÍTVA A SZÓT…

A borász, Bolyki János agrármérnök, 2003 óta készít borokat és már az első Bikavére 2006-ban Bordeaux-ban a Borok Olimpiáján ezüstérmet kapott. Azóta minden évben egy vagy két borral sikerül érmet elhozni a világ legnagyobb borversenyéről.

Díjak


UK Sommelier Wine Awards - arany érem

Challenge International du Vin 2019 - ezüst érem

Challenge International du Vin 2019 - arany érem

Képek, videók

Fotók

Videók

Térkép