Gallay Kézműves Pince

Bükk, Magyarország
Borászat értékelés
Gyorsaság
Megbízhatóság
Bor típusok
  • száraz
Bor fajták
  • zweigelt
  • kékfrankos
  • zenit
  • pinot blanc
Árak
száraz:
1 600 – 7 990 Ft

Borok (1)

Leírások, borászok, díjak

A Gallay Kézműves Pince a Bükki Borvidék első családi boutiqe borászata. A 11 hektáros birtok a borvidék szívében található, ahol környezet tudatos és fenntartható gazdálkodás mellett prémium minőségű borok készítését tűztük ki célul. Filozófiánk, hogy minőségi alapanyagból, jól elkészített, nem tucat, különleges és minőségi borokat állítsunk elő egy már elfeledett borvidéken, amit még nagyon kevesen ismernek. Nehéz helyzetben vagyunk, de hisszük, hogy kitartó munkával, odafigyeléssel, kitűnő terroirral és minőségi borok előállításával egyre több ember fedezi fel kulinárisan és gasztronómiailag is a Bükki Borvidékben rejlő lehetőségeket.

Borászok


Borbély Roland
Borbély Roland vagyok a Gallay Kézműves pince tulajdonosa és borásza.
Gyakorlatomat Napa-völgyben Kaliforniában szereztem, melyet Magyarországon a Tokaj Pajzos Megyernél valamint az egri Kovács Nimród Winerynél kamatoztattam, miközben elindítottam saját borászatomat 2012-ben a bükki borvidéken szívében Nyékládházán.

Területeink Nyékládházán, Mályiban és Miskolcon találhatóak, ahol zweigelt, zenit, pinot blanc és cserszegi fűszeres fajtákat termelünk. A felmenők, generációk óta foglalkoztak szőlőműveléssel, innen a szőlő és a borok utáni tisztelet és szeretet. A Gallay nevet anyai ágon a nagyszülők után kapta a pincészet.

Díjak

Képek, videók

Fotók

Videók

Térkép