GOBRI

Mátra, Magyarország
Borászat értékelés
Gyorsaság
Megbízhatóság
Bor típusok
  • száraz
  • félédes
Bor fajták
  • olaszrizling
  • kékfrankos
  • sárga muskotály
  • zöld veltelini
Árak
száraz:
1 800 – 2 500 Ft
félédes:
1 910 Ft

Borok (6)

Leírások, borászok, díjak

Ludányi Gábor a Gobri pince borásza tulajdonosa. Mátrai borvidéken belül Gyöngyöstarjánban élek és tevékenykedem. 2008-tól „készítek” bort. Azért tettem idézőjelbe, hogy készítem, mert inkább a bor maga készül-alakul ki, én csak felügyelem és próbálom jó irányba terelgetni. Minden bor külön személyiség külön lény. Mikor lemegyek a pincébe akkor tiszta gondolat és tiszta lélek szükséges, mert megérzi a bor, ha nem olyan ember van ott vele. A borász és a bor között fontos a harmónia. Borászkodásom során kézművességet ötvözöm a reduktív technológiával. Jelen helyzetben 15 ezer palack készlettel rendelkezem. Szőlőültetvények, amelyen gazdálkodom a családommal Gyöngyöstarján külterületén lévő területeken (Paskom-dűlő , Borhy-dűlő, Királyberki-dűlő) teremnek. 4.7 ha termő és 2 ha ültetés. 4,7 ha-on zöldveltelini, szürkebarát, muscat ottonel, kékfrankos illetve chardonnay fajták vannak. A fiatal ültetvény 2013 tavaszi telepítésű 1 ha sárgamuskotály, 0,5 ha olaszrizling, 0,5 ha kékfrankos.

Borászok


Ludányi Gábor
Ludányi Gábor a Gobri pince borásza tulajdonosa. Mátrai borvidéken belül Gyöngyöstarjánban élek és tevékenykedem. 2008-tól „készítek” bort. Azért tettem idézőjelbe, hogy készítem, mert inkább a bor maga készül-alakul ki, én csak felügyelem és próbálom jó irányba terelgetni. Minden bor külön személyiség külön lény. Mikor lemegyek a pincébe akkor tiszta gondolat és tiszta lélek szükséges, mert megérzi a bor, ha nem olyan ember van ott vele. A borász és a bor között fontos a harmónia. Borászkodásom során kézművességet ötvözöm a reduktív technológiával. Jelen helyzetben 15 ezer palack készlettel rendelkezem.
Szőlőültetvények, amelyen gazdálkodom a családommal Gyöngyöstarján külterületén lévő területeken (Paskom-dűlő , Borhy-dűlő, Királyberki-dűlő) teremnek. 4.7 ha termő és 2 ha ültetés. 4,7 ha-on zöldveltelini, szürkebarát, muscat ottonel, kékfrankos illetve chardonnay fajták vannak. A fiatal ültetvény 2013 tavaszi telepítésű 1 ha sárgamuskotály, 0,5 ha olaszrizling, 0,5 ha kékfrankos.

Díjak


Mundus nemzetközi borverseny
Zöldveltelini 2016 aranyérem


Sárga muskotály 2016 bronz

Kékfrankos rozé 2016 bronz

Képek, videók

Fotók

Videók

Térkép