Hagymási Pincészet Eger

Eger, Magyarország
Borászat értékelés
Gyorsaság
Megbízhatóság
Bor típusok
  • száraz
  • félszáraz
  • édes
  • gyöngyöző
Bor fajták
  • cabernet sauvignon
  • olaszrizling
  • kékfrankos
  • egri csillag
  • syrah
Árak
száraz:
2 000 – 6 000 Ft
édes:
4 000 Ft

Borok (9)

Leírások, borászok, díjak

Feldolgozó pincénk Egerben a Kőkút úton található, ahol a szőlőfeldolgozástól a palackozásig mindent saját magunk végzünk, munkatársak segítségével. Pincészetünk egy modern, klimatizált, épített feldolgozóból és egy ehhez kapcsolódó hagyományos tufába vájt pincerészből áll, melynek összkapacitása 240 000 l. HAGYMÁSI BOROZÓ, mely a Szépasszony-völgy (19-es pince) egyik legszebb és leglátványosabb pinceborozója. A kétszintes galériás borozóban akár 100 főt is le tudunk ültetni. Vendégeinket 18 fajta minőségi borral, 2 fajta pálinkával, üdítővel, zsíroskenyérrel, pincelepénnyel és füstölt kecskegomolyával várjuk. A borozás mellett megtekinthetik bormúzeumunkat is. Csoportoknak előzetes bejelentés alapján tematikus kóstolókat tartunk képzett borász vezetésével. Nyitva egész évben, minden nap 9 órától, zárás a vendégektől függ .

Borászok


Hagymási József szőlész-borász szakmérnök
Magunkról
Egriként akár szokványosnak is mondható az életem, ha abból indulunk ki, hogy itt mindent áthat a szőlő és borkultúra. Szinte elkerülhetetlenül sodródtam erre a pályára. Az általánosban kezdődött. Dargay-fia Dargay Attila: Vuk! - ki ne ismerné e nevet? - igazgató úr javaslatára a Sátoraljaújhelyi Szőlészeti-Borászati Technikumba felvételiztem, majd érettségiztem. A szakma az Egri Borkombinátnál kezdődött, néhány évet szakmunkásként, majd művezetőként dolgoztam. Itt ismerkedtem meg az alapokkal, itt lettem az országos borászverseny első helyezettje, Gál Tibor kollégámmal.
A háttérben a családi méretű szőlészkedés-borászkodás él és virul, egyre több a feladat, óriási a lelkesedés.
1999 a váltás éve. Teljes energiával a családi gazdaság megvalósítására álltunk rá. Egy sikeres pályázat segítségével kialakítottuk az alapokat a borászkodáshoz, elkezdtük az új, modern birtokszerkezet kialakítását. Ebben a néhány évben megpróbáltuk behozni évtizedes lemaradásunkat, birtokösszevonások, új szőlőfajták telepítése, teljes vertikum kiépítése a szőlőfeldolgozástól a palackozásig.

Díjak

Képek, videók

Fotók

Videók

Térkép

Budapest - Eger M3 autópálya.Eger Szépasszony-völgy 19-es Pinceborozó.