Harsányi Pincészet

Tokaj, Magyarország
Borászat értékelés
Gyorsaság
Megbízhatóság
Bor típusok
  • száraz
  • félszáraz
  • édes
Bor fajták
  • aszú
  • furmint
  • sárga muskotály
Árak
száraz:
1 890 – 10 990 Ft
félszáraz:
2 690 Ft
édes:
2 690 – 17 990 Ft

Borok (16)

Leírások, borászok, díjak

Sárospatakon, a Tokaji történelmi borvidék szívében, közvetlenül az ország egyik legszebb kirándulóhelye, a Megyer-hegyi tengerszem alatt található 12 hektáros szőlőbirtokunk. A négy csodálatos mikroklimatikus és talajadottságokkal rendelkező dűlő - a Királyhegy, a Megyer, a Kútpatka és a Ciróka varázsolják borainkat oly egyedivé és utánozhatatlanná. Ezt az egyedülálló terroirt a riolittufából építkező vulkanikus kőzetek, a különleges nyiroktalaj valamint a Bodrog közelsége alakítják. Ez a ritka és szerencsés együttállás ruházza fel kivételes személyiséggel minden egyes tételünket. Nagy tiszteletben tartjuk a természet e nem mindennapi ajándékát, ezért vagyunk elkötelezett hívei az organikus gazdálkodásnak. Olyan borokat készítünk, melyek képesek megmutatni dűlőink egyéni adottságait, terroirunk jellegzetességeit. A három klasszikus tokaji szőlőfajtával: furminttal, hárslevelűvel és sárgamuskotállyal dolgozunk. A hagyományok tiszteletben tartása mellett modern borstílust képviselünk. A borkészítés során fontosnak tartjuk a friss gyümölcsös jegyek megőrzését és dűlőink egyedi jellegzetességeinek hangsúlyozását visszafogott alkoholfok mellett.

Borászok


Botond István
Borászunk Botond István a természetes és hagyományos technológia híve. Vágyálma, hogy generációkon átívelő borokat készítsen, melyek megmutatják területeink különbözőségét. Tapasztalatát és szaktudását minél több emberhez szeretné eljuttatni, élménnyé téve a borkóstolást.

Díjak


Winelovers Top 100 2019. - 13. legjobb magyar bor
2017-es Hízelgő borunk érdemelte ki ezt a rangos szakmai elismerést

Challenge International du Vin - arany érem

Mundus Vini 2020 - arany érem

HNT Országos Borverseny - arany, ezüst érem

Kárpát- Medencei Pálinka -, és Párlatverseny
A borainkon kívül, érdemes a pálinkáinkat is megkóstolni!

Aranyérem a Média Bora versenyen 2016
Friss, gyümölcsös Sárgamuskotályunk(2015) mellett Kútpatka Furmintunk(2013) is aranyérmesek lettek a 2016-ban megrendezésre került Média Bora versenyen.

Képek, videók

Fotók

Videók

Térkép

A családi hagyományokat követve, a Király-hegyet és a Megyer-hegyet összekötő Ciróka-nyakon található présházban történik a szőlő feldolgozása és erjesztése. A feldolgozó kialakításakor figyelembe vettük a legmodernebb irányelveket és technológiákat. A felújított épület azért is kitűnően alkalmas, mert a szőlő termesztése és feldolgozása így egy helyen történik. Ezután kerülnek a félkész borok az érlelő pincébe, mely Sárospatak belvárosában, a Cuvée Rendezvényház alatt található. A XVII-ik században épült épület pincéjét mindig is bortárolásra használták. Összeköttetésben lehetett a Sárospatakot behálózó kazamatákkal, erről tanúskodnak a különböző befalazott nyílások, melyekre a felújítás során bukkantunk.