Harsányi Pincészet

Tokaj, Magyarország
Borászat értékelés
Gyorsaság
Megbízhatóság
Bor típusok
  • száraz
  • félszáraz
  • édes
Bor fajták
  • aszú
  • furmint
  • sárga muskotály
Árak
száraz:
2 190 – 3 990 Ft
félszáraz:
2 690 Ft
édes:
2 690 – 15 990 Ft

Borok (9)

Leírások, borászok, díjak

Borászatunk a több évtizedes családi hagyományokat folytatva, de új irányokat keresve kezdte meg működését 2012-ben. A szőlő és a bor iránt kialakult szenvedély és elköteleződés korántsem új keletű jelenség számunkra. A természet tisztelete és szeretete, valamint a gasztronómiával szemben töretlenül fennálló vonzalmunk ihlette a borászat megszületését és ugyanezen tényezők jellemzik működésünket a mindennapokban is. Hiszünk a magyar borokban, azok világszínvonalú minőségében és értékében ezért célkitűzésünknek tekintjük ezt a hitet a lehető legtöbb csatornán, minél több embert bevonva terjeszteni.

Borászok


Hős- Nagy Henrik
Borászunk Hős-Nagy Henrik a természetes és hagyományos technológia híve. Vágyálma, hogy generációkon átívelő borokat készítsen, melyek megmutatják területeink különbözőségét. Tapasztalatát és szaktudását minél több emberhez szeretné eljuttatni, élménnyé téve a borkóstolást.

Díjak


Kárpát- Medencei Pálinka -, és Párlatverseny
A borainkon kívül, érdemes a pálinkáinkat is megkóstolni!

Aranyérem a Média Bora versenyen 2016
Friss, gyümölcsös Sárgamuskotályunk(2015) mellett Kútpatka Furmintunk(2013) is aranyérmesek lettek a 2016-ban megrendezésre került Média Bora versenyen.

Képek, videók

Fotók

Videók

Térkép

A családi hagyományokat követve, a Király-hegyet és a Megyer-hegyet összekötő Ciróka-nyakon található présházban történik a szőlő feldolgozása és erjesztése. A feldolgozó kialakításakor figyelembe vettük a legmodernebb irányelveket és technológiákat. A felújított épület azért is kitűnően alkalmas, mert a szőlő termesztése és feldolgozása így egy helyen történik. Ezután kerülnek a félkész borok az érlelő pincébe, mely Sárospatak belvárosában, a Cuvée Rendezvényház alatt található. A XVII-ik században épült épület pincéjét mindig is bortárolásra használták. Összeköttetésben lehetett a Sárospatakot behálózó kazamatákkal, erről tanúskodnak a különböző befalazott nyílások, melyekre a felújítás során bukkantunk.