Hilltop

Neszmély, Magyarország
Borászat értékelés
Gyorsaság
Megbízhatóság
Bor típusok
 • száraz
 • félédes
Bor fajták
 • chardonnay
 • cabernet sauvignon
 • sauvignon blanc
 • pinot noir
 • merlot
 • olaszrizling
 • cserszegi fűszeres
 • irsai olivér
 • királyleányka
 • sárga muskotály
Árak
száraz:
1 290 – 4 390 Ft

Borok (21)

Leírások, borászok, díjak

Borászatunk magas színvonalú munkájának, valamint egyedi mikroklímával rendelkező, prémium ültetvényeinknek köszönhető, hogy kiváló, komplex ízű, összetett hatású, telt borokkal vagyunk jelen a nagyborok szegmensében is. Ennek következtében nemcsak a mindennapokban, de egyedi, vagy ünnepi alkalmakkor is kiálljuk a próbát, az úgynevezett “kézműves” borászatokkal folytatott presztízsversenyben. Ezt bizonyítják a hazai és nemzetközi versenyeken elért nagyszerű eredmények is. Bízunk benne, hogy az elegáns, de vidám hatású dizájn, mellyel palackjaink megjelennek a polcokon, sugallja filozófiánkat az általunk készített borokról. Jókedv, napsütés, tiszta zamatok, elegáns illatok, vagy dűlőszelektált boraink esetében, komolyság, mélység, szerteágazó zamatkavalkád. Ezek és a letisztult, egyszerű, elegáns megjelenés tükrözik azt a varázslatos világot, ami reményeink szerint Önt is meggyőzi arról, hogy “Hilltopot” mindig érdemes…

Borászok


Kamocsay Ákos
Kamocsay Ákos 1946. június 21-én született Veszprémben. Édesanyja nagy művészet-kedvelő volt, Kamocsay jórészt az ő hatására lett könyv- és zenekedvelő, kultúra-fogyasztó emberré, aki mindig falta a könyveket és mindig belebonyolódott a szakmáján kívüli humán kulturális tevékenységebe.

A fehérvári elemi iskolás évek után a borászati technikumot választja, nem a bor, hanem Budapest miatt, amit imádott. ’60-ban kezdi el Budafokon a “Soóst”, akkori költői nevén a Borgazdasági Technikumot, és menet közben beleszeret a borászkodásba. Itt is afféle kultúros szervező, ahogy az egyetemen sem éri be a szaktárgyakkal: a Kertészeti Egyetem irodalmi színpadával még Ki Mit Tudot is nyer. ’70-ben diplomázik, általános kertészmérnöki diplomát szerez, és a 600 hektáros, 60 ezer hektós, nyugatra is exportáló Móri Állami Gazdaságban kezdi megmászni a borász-szamárlétrát a palackozótól a borászati ágazat vezetéséig.

1990-ben harmadmagával borkereskedni kezd az angol piacon, a vállalkozás annyira sikeres, hogy 1993-ban saját borászatot alapítanak a kereslethez, ez lesz a Hilltop.

A modern Hilltop pár év alatt profi, jelentős és sikeres pincészetté fejlődik, a kapacitás mára eléri a 100 ezer hektót, évente 7-8 millió palack bort forgalmaznak, a borok mintegy 90 %-át exportálják, főleg Nagy-Britanniába, de fess palackjaik ott vannak az USA-ban, Japánban, Kínában és a skandináv országokban is. Eleinte sok szőlőt vásároltak, ez folyamatosan alakult át saját alapanyaggá, ma nagyon komoly: 560 hektáros birtokkal rendelkeznek, melyen egészen elsőrendű grand cru-dűlők is találhatók. Az ezeken termő, hozamkorlátozott szőlő képezi a Kamocsay Prémium borok alapanyagát.

A nagyvilág számos látványos visszajelzése igazolta, hogy “Kamó” valamit nagyon jól csinál: 1997-ben Angliában ő az „Év Borásza“, 1998-ban a londoni Wine Challenge-n Cserszegije elnyerte az „Év fehér Bora“ díjat, 2004-ben a Hilltop lett az „Év pincészete“, 1999-ben Magyarországon az „Év Bortermelője“ díjjal honorálták munkásságát, 2005 márciusában pedig a Magyar Köztársaság Elnökétől megkapta a“Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje“ kitüntetést. Borai látványos elismeréseket szereznek a magyar és nemzetközi versenyeken, a tavalyi elismerések közül a legszebben talán a Les Citadelles du Vin 2015 aranyérme csillog, amit a Kamocsay Prémium Olaszrizling 2013 hozott haza.

Díjak

Képek, videók

Fotók

Videók

Térkép

Megközelíthetőség Budapest, ill. Győr, az M1 irányából: Letérés az M1-es autópályáról a Tata, Környe leágazásnál (67. km- Budapest felől, 68. km-Győr felől). A tatai irányt választva keresztül kell jönni Tatán Komárom, Almásfüzitő (10-es út) irányába, a városon való átjutást a villanyoszlopokon látható irányjelző táblák segítik. Tata települést elhagyva a felüljárón áthaladva rögtön jobbra kell letérni Dunaszentmiklós irányába. Az út először Szomódon, majd Dunaszentmiklóson vezet keresztül, Dunaszentmiklóst elhagyva a csodálatos dunai panoráma megpillantása után 1 km-rel először a borászat, majd a borhotel és étterem tűnik elő. A távolság az autópálya leágazástól számítva 14 km. A fontosabb kereszteződésekben tábla jelzi a Hilltop Borhotel és Étterem felé tartó irányt. Esztergom irányából: A 10-es úton Süttő települést elhagyva az Éden Kemping található a Duna-parton. Itt már tábla jelzi az út mellett a Hilltophoz való letérés közeledtét. A kemping után 1,5 km-rel újabb tábla látható, itt kell elfordulni balra a hegy irányába. A 10-es útról való elkanyarodás után az út először a vasutat keresztezi, majd 1,5 km múlva, a hegy tetejére érve, a felejthetetlen dunai panoráma megpillantásakor először a borhotel és étterem, majd a borászat mellett vezet el az út. Komárom irányából: Dunaalmás, majd Neszmély egybeépült településeket elhagyva a sorompó után fél km-rel tábla jelzi a letérési irányt jobbra a hegy irányába. A 10-es útról való elkanyarodás után az út először a vasutat keresztezi, majd 1.5 km múlva, a hegy tetejére érve, a gyönyörű dunai látkép megpillantásakor először a borhotel és étterem, majd a borászat bukkan a látogatók elé. Háziállatot - a vonatkozó élelmiszeripari előírások értelmében - sem az étterembe, sem a borászat területére nem engedhetünk be, megértésüket ezúton is köszönjük!