Kontyos gyümölcsbor

Csongrád, Magyarország
Borászat értékelés
Gyorsaság
Megbízhatóság
Bor típusok
Bor fajták
Árak

Leírások, borászok, díjak

Családunk évtizedek óta borászattal foglalkozik, így még gyerekként láttuk édesapánktól a borkészítés alapjait. Szilvabort először egy kínai vendéglőben elköltött ebéd során kóstoltunk, ami azonnal megihlette. Több év kitartó munka és kísérletezés után, 2006-ban készült el saját szilvaborunk, ami rögtön nagy kedvencévé lett baráti társaságunk hölgy tagjainak.

A pozitív visszajelzések után szinte minden adott volt ahhoz, hogy más gyümölcsök is követhessék a szilvát: jött a meggy és az eper, majd az alma, a kajszi, a feketeribizli és végül a málna. A múlt már bebizonyította, hogy különleges bort csak kitűnő alapanyagból lehet készíteni, ezért kiemelt figyelmet szentelünk a gyümölcsök minőségére. Borainkat kifejezetten csak magyar gyümölcsökből készítjük, hiszen a sok napsütés, a klíma illetve hazánk termőföldje együttesen páratlan íz-, és zamatanyagokkal szolgálnak.

Célunk, hogy hagyományos borászati eljárással, mesterséges aromák nélkül olyan nemes és valódi gyümölcsborokat készítsünk, melyek frissességükben, zamatukban teljesen megőrzik az érett, lédús gyümölcs esszenciáját.

Büszkék vagyunk azokra a hazai és nemzetközi versenyeken elért díjakra, melyekkel boraink minőségét a szakma elismeri. Ám a legnagyobb örömet az okozza, amikor az első elfogyasztott kortyok után felcsillannak a szemek és a "Kontyos" érzés magával ragadja az embereket...

...mely pillanattal munkánk értelmet nyer!


Siket Gábor
borász

Borászok


Siket Gábor

Díjak

Képek, videók

Fotók

Videók

Térkép

A klárafalvi borászatnál jelenleg nincs értékesítés; mintaboltunk Szegeden található: Kontyos borszaküzlet Szeged Londoni krt. 5. Kedd - Péntek 10.00 - 18.00 Szombat 09.00 - 13.00