Maul Zsolt Pincészete

Villány, Magyarország
Borászat értékelés
Gyorsaság
Megbízhatóság
Bor típusok
  • száraz
  • édes
Bor fajták
  • cabernet sauvignon
  • cabernet franc
  • sauvignon blanc
  • merlot
  • olaszrizling
  • kékfrankos
  • portugieser
Árak
száraz:
1 450 – 18 500 Ft
édes:
2 200 Ft

Borok (10)

Leírások, borászok, díjak

Újra nyitottuk Villány főutcáján közkedvelt borozónkat! Régi-új helyünket megtalálva, visszatérünk Villány vérkeringésébe. A megtépázott és viharvert villányi pince gasztronómiát kissé átalakítva, enyhe street-foodos vonallal kiegészítve kínáljuk kiváló minőségű borainkat és ételeinket az érdeklődő borkedvelőknek. Megtalálva azt a rést, amely a két különböző gasztro világ, az étterem és a pincepörkölt között létezik. Fiatalos lendületünk nemcsak a borainkban, hanem az ételeinkben és a kiszolgálásban is visszaköszön. Mindig más tematikájú borvacsorákkal, különböző zenés programokkal várjuk vendégeinket, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával összeállított menüsorral. Felélesztjük a Latorgiák fülledt éjszakáit… A vendéglátás a kezdetektől szerves részét képezi a Maul Pincészetnek. Autentikus környezetben, a hagyományos magyar illetve sváb konyhát fűszerezzük a saját hedonizmusunkkal. Ételeinket kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával, a modern konyhatechnológia alkalmazásával kreáljuk nagyanyáink receptjeit alapul véve. Étel kreációink, méltó kísérői a Maul boroknak. Rendkívül felkészült, fiatal és lendületes személyzetünk pedig, remek alaphangulatot teremt. Időnként feltűnik mindenki Jani papája is a színen, Zsolt édesapja, aki mindig vicces történeteket mesél pár pohár bor után. Lehetőség van kisebb lakodalmak, keresztelők, ballagások lebonyolítására is. Születésnapi, névnapi ebéd vagy vacsoraestek, leány vagy legénybúcsúk megszervezésére is. Nyugodt szívvel bízza ránk magát, garantáljuk, hogy jó szájízzel távozik majd tőlünk. És a másnap sem fog fájni!

Borászok


Maul Zsolt
Születtem 1979-ben, Siklóson. Életutamat már gyermekkoromtól a szőlő határozta meg. Szüleimtől, nagyszüleimtől tanultam a szőlő művelését, a bor készítését, szeretetét! Bár tanulmányaim elsősorban pénzügyi területre koncentrálódtak, mindvégig meghatározó szerepet játszott életemben a villányi borvidék szeretete!Később, már felnőtt fejjel végeztem el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként dolgozom a mai napig, folyamatosan képzem magam itthon és külföldön egyaránt.
A hagyományos kézműves borkészítést részesítem előnyben, felhasználva nagyszüleim és szüleim tapasztalatait, természetesen a 21. század borászati technológia alkalmazásával.
Boraim igen egyedi stílusúak,kedvenc fajtáim pedig a francia fajták, Merlot, Cabernet Sauvignon, ill. a Cabernet Franc.
Ezek közül is a Cabernet Franc áll a legközelebb a szívemhez. Saját Franc-om a legnagyobb büszkeségem, amely a Lator fantázianevet kapta.
Ars Boretica:
„ Nem tudom mit szeretek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét.”

Díjak

Képek, videók

Fotók

Videók

Térkép