Célunk

Hiszünk abban, hogy az elmúlt években számos nagyon jó pincészet alakult itthon, akik nem kívánnak részt venni a nagy áruházak tömegtermelésre épülő értékesítésében. Ezeknek a pincészeteknek szeretnénk terepet teremteni, összekötve őket azzal az újdonságokra és felfedezésre fogékony fogyasztói réteggel, akik bátran megkóstolják a boraikat és elmondják róluk a véleményüket. Szeretnénk elérni, hogy ha egy pincészet valami olyat alkotott amire büszke és a fogyasztók is örömmel isszák, akkor mindenféle kötelező raktárkészlet vagy egyéb szerződéses feltétel nélkül el tudja juttatni a vásárlóknak kötelező díjak nélkül. 

A Winelinert Péter és András alapította, inspirálódva a felhasználói visszajelzésekre alapuló közösségek sikerén. Összejöveteleinken legalább annyira élvezzük az újdonságok kipróbálását, mint a megszokott ízek szeretetét. A Wineliner mindkét igényünket kielégítve teret ad a felfedezésnek és a kedvenc pincészetek és borok követésének. Péter missziója az elmúlt évtizedben az volt, hogy olyan felső kategóriás gasztro eszközöket ismertessen meg a hazai piaccal, amik korábban csak a kiváltságosak játékszerei voltak (sous vide, húsérlelő szekrény, dekantáló gép csak, hogy pár példát említsünk). Az eszközök már megvannak, jöhet a belevaló gondolta. Ehhez a vízióhoz csatlakozott András a projekt és a wineliner társalapítója és a fentebb említett eszközök lelkes használójaként 2016-ban, innentől már csak idő kérdése volt, hogy elkészüljön és életre keljen a Wineliner.com. Első körben a hazai piacot szeretnénk megismertetni a legjobb borokkal, de távlati terveink közt szerepel egy egész Európára kiterjedő hálózat, amiben akár a legkisebb mecseki pincészet borai is eljuthatnak az Osteria Francescana asztalára mindenféle egyéb energiabefektetés nélkül.

Kövesd kalandjainkat a Facebook oldalunkon, izgalmas út áll előttünk, ahol segítségetekkel, támogatásotokkal remélhetőleg minden akadályon átlendülünk.