Pocca Pince

Balatonfüred–Csopak, Magyarország
Borászat értékelés
Gyorsaság
Megbízhatóság
Bor típusok
Bor fajták
Árak

Borok (2)

Leírások, borászok, díjak

Kis családi pincészetünk Felsőörsön, a Pocca dűlőben található, innen kapta a nevét is.

A Pocca Pince a Csopak Környéki Borút Egyesület minősített állomása, a szőlőterület nagysága mindössze 0,5ha, melyen 4-10 éves ültetvények találhatók.

A különleges mikroklíma és a talaj adottságai ezen a környéken kimondottan kedveznek a szőlőtermesztésnek, minden lehetőség adott hozzá, hogy finom, karakteres borok születhessenek.

Borászatunk fiatalnak tekinthető, ám igyekszünk a tradíciókra támaszkodva, ugyanakkor a modern technológiák adta lehetőségeket is kihasználva, egyedi, kézműves borokat készíteni. A feldolgozásnál a hagyományos lábbal taposás jól megfér a hűtött erjesztéssel, csak úgy mint az ászokhordós érlelés a fémtartályos tárolással.

Borainknál elsősorban az elsődleges fajtajelleg és gyümölcsösség megőrzésére törekszünk. Célunk az, hogy borainkban a dűlőre, „terroir”-ra jellemző jegyek megjelenjenek.

A szőlőben ezért gondos terméskorlátozást alkalmazunk, garantálva ezzel a biztos beérést, és hogy minél több íz- és zamatanyag kerülhessen a bogyókba. Hiszünk abban, hogy a jó bor alapja az érett, egészséges szőlő. Fehér borainkat reduktív eljárással készítjük, és saválló tartályokban tároljuk, míg vörös boraink a héjon áztatást követően barrique hordókban érlelődnek, és egy év után kerülnek lepalackozásra.
Évente 5-6 ezer palack bor készül, évjárattól függően.

Kizárólag hagyományos, tájjellegű fajtákkal foglalkozunk, jelen pillanatban olaszrizlingből, szürkebarátból és cabernet sauvignon-ból készítünk borokat. Cabernet franc ültetvényünk idén fordul termőre, de további fajták telepítését is tervezzük. A fajtaválasztékot egyelőre vásárolt szőlővel egészítjük ki.

Pincénknél lehetőséget biztosítunk csoportos borkóstolásra is, azok számára, akik egy diófa árnyékában, kellemes környezetben szívesen koccintanának egy pohár borral, és beszélgetnének el egymással és a borásszal.

Mottónk:
„Legyen áldott a föld, melynek járjuk porát,
S áldott legyen a föld, melynek isszuk borát”

Kapcsolat:
Tóth Balázs, 8227 Felsőörs Vadszőlő köz 1456/2 hrsz.
Tel: 06-30-9211914
Email: balage69@gmail.com
Web: www.pocca.hu

Borászok


Tóth Balázs

Díjak

Képek, videók

Fotók

Videók

Térkép